Περιεχόμενο προσφοράς:
Ροζέ
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Κοζάνης
Ποικιλιακή σύνθεση: Cinsant 70% & τοπικές ροζέ ποικιλίες 30%
Τρυγητός: Όλες οι ποικιλίες τρυγώνται μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Αμέσως μετά τον τρύγο και την αποβοστρύχωση, ο σταφυλοπολτός οδηγείται σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασίες μεταξύ 8 και 10 ᵒC, όπου και παραμένει για κάποιες ώρες (συνήθως από 6 έως 12) για την εκχύλιση των ερυθρών χρωστικών. Ακολουθεί διαχωρισμός του μούστου από τα στέμφυλα και μεταφορά του σε ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές.
Γευστικό προφίλ: Χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας είναι η πολύ έντονη επίγευση που αφήνει στον ουρανίσκο.
Συνδυάζεται: Συνδυάζεται άριστα με μέτρια σε αρώματα φαγητά που συνθέτουν την καθημερινή μαγειρική ενός ελληνικού σπιτιού.